Подтепето

ГРАДЪТ

13 Фев, 2018

Поредна санитарна сеч в центъра на Пловдив

Премахват общо 6 дървета по улица „Йосиф Шнитер”

Стари и опасни са. На тяхно място ще посадим нови дръвчета, коментират от „Паркове и градини”

Нова санитарна сеч изнерви гражданите, обединени във фейсбук групата в защита на зелената система в града „Заедно за дърветата на Пловдив”. Те сигнализираха за отрязани дървета на улица „Йосиф Шнитер” тази сутрин, а репортер на Под тепето се увери, че на място работят екипи на „Паркове и градини”. Едно дърво бе премахнато, а няколко други чакат реда си.

Защо? Отговор на този въпрос потърсихме от ръководството на общинското предприятие. От там отговориха, че действат по заповед на администрацията на район Централен. Общо шест дървета ще бъдат премахнати по улицата. Те са от вида софора и са достигнали пределната си възраст. Издадена е санитарна експертиза, според която са в лошо състояние. Опасни са- имат загнили корени и стебла, обясниха от „Паркове и градини”. От предприятието уточниха, че след ремонта на тротоара по улицата, на мястото на премахнатите дървета ще бъдат посадени нови, от подходящи местни видове.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

13 Фев, 2018

Кметът на Централен: Безопасността на гражданите е на първо място

 

„Запазваме автентичността на улицата и връщаме предишния й облик. Вторият етап на ремонта включва алея с растителност и осветление“, коментира кметът Георги Стаменов

"Всяко дърво има жизнен цикъл и за нас безопасността на гражданите е на 1-во място в действията, които предприемаме," това коментира пред Под тепето кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, във връзка със статията ни от днес за санитарната сеч на ул. "Йосиф Шнитер". От администрацията на района изпратиха и снимков материал, заснет от екипа вчера, когато е стартирало премахването на дърветата. На фотографиите ясно се вижда състоянието на отсечените дървета.

„Дърветата на ул. „Йосиф Шнитер” в отсечката от ул.”Преслав” до ул.”Тодор Каблешков” са от вида софора. Дърветата са на видима възраст около 50 години ...

» повече