Подтепето

ГРАДЪТ

12 Ян, 2018

Пак обсъждаме бюджета на града в работно време

Община Пловдив кани на 12 януари 2018 година (петък) от 16.00 часа на обществено обсъждане на Бюджет 2018. Място на провеждане на обсъжданетое залата на Общински съвет Пловдив, ул. "Авксентий  Велешки" № 20.

Според предварително обявения дневен ред местната общност ще бъде запозната с основните показатели на Проекта на бюджета на Община Пловдив за 2018 година, след което ще се пристъпи към обсъждането.

Материали по Проекта на бюджета на Община Пловдив за 2018 година са публикувани на сайта на Община Пловдив: www.plovdiv.bg.

Припомняме, че Бюджетът за 2018 година на Община Пловдив се очертава да бъде 369 милиона лева, съобщи кметът инж. Иван Тотев. Проектът вече в Общинския съвет, но се търсят допълнителни възможности като оптимизиране на бюджетните планове, допълнително финансиране по проекти, от републиканския бюджет и др. Средствата, с които Пловдив планира да разполага през тази година включват 43 милиона лева преходен остатък, 24 милиона лева от Европейския съюз, както и верифицирани средства по проекти, които се изпълняват в размер на 22 милиона лева.

По традиция на обсъжданията на бюджета идват между 5 и 10 граждани. На последното, което се състоя на 9 януари м.г., 50 души откликнаха на поканата. Залата на местния парламент бе запълнена почти наполовина. Близо 2/3 от присъстващите обаче бяха служители на администрацията, а петима журналистите.

  • 12 Ян, 2018 | До кУкУлина
    Мила кУкУлина, за интерес, дебат и ангажираност призовават хората, ама на тикава като вас само пари са им в главата, за това и никога няма да го разберете. Всеки вижда това, което иска... Ха-ха
  • 12 Ян, 2018 | Коколина
    Под тепето,. айде стига драми, всяка година пишете едно и също! За вас парички нали има, не е нужно чак толкова да се напъвате. Действайте си там по другите бизнеси и си въобразявайте, че сте велики!
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

08 Ян, 2018

366 млн. лв. е Бюджет 2018 на Пловдив

Общината очаква допълнително да усвои 24 млн. лв. от ЕС

В размер на 366 милиона лева се очертава рамката на бюджета на града за настоящата 2018-а година. Това обяви днес кметът на Община Пловдив Иван Тотев на първия си редовен брифинг след Нова година.

„Бюджетът е внесен в законовия срок в Общински съвет и има близо месец за обсъждане,“ обяви Тотев. Очаква се да бъде приет на сесия на местния парламент на 31 януари.

Очертава се към бюджета 323 млн. лв. да бъдат прехвърлени около 43 милиона  преходен остатък от 2017-а година. „В Бюджетната 2018-а Община Пловдив очаква допълнително да усвои 24 млн. от ЕС и допълнително верифициране в размер на 22 млн. от проекти, които към настоящия момент се ...

» повече
18 Дек, 2017

Бюджет 2018 може да е най-високият в историята на Пловдив

Кметът очаква финансовата рамка догодина да мине за първи път 300 милиона лева

Със сигурност Бюджет 2018 ще бъде най-високият в историята на Пловдив. В това е убеден кметът Иван Тотев в края на календарната 2017-а. Все още финансовата рамка на града за предстоящата година не е ясна в детайли, но градоначалникът смята, че тя може да мине 300 милиона. Очаква се бюджетът да се обсъжда в местния парламент на 31 януари.

Постъпленията от местните приходи всяка година се увеличават. Основно от Данък недвижими имоти и Данък МПС. И това е не защото се увеличават данъците, а защото се увеличават броя на жилищните площи в града. Имаме огромно увеличение в последните години. Строителството продължава със същите темпове. Освен това очакваме ...

» повече
09 Ян, 2017

Само 9 човека с предложения към бюджета на Пловдив

Галерията на „Гладстон“, объркана с ГХГ

Питанията касаят културни обекти, паметници, спорт, пътна инфраструктура и безопасност

50 души откликнаха на поканата за обществено обсъждане на Проекта за бюджет през 2017-а година на Община Пловдив. Залата на местния парламент бе запълнена почти наполовина. Близо 2/3 от присъстващите обаче бяха служители на администрацията, а петима журналистите. Структурата на бюджета бе представена от изпълняващия длъжността директор „Финансова политика“ Виктория Чавдарова, а после думата получиха присъстващите за мнения и предложения.Кметът Иван Тотев не присъства.

Христо Терзиев от мотоклуб „Хеброс“ поиска от Община Пловдив да бъдат заделени средства за подготовката на многократния шампион по мотоциклетизъм на шосе –пловдивчанина Иван Грозев. Васил Къдринов от местна гражданска инициатива за отпускане на ваучери за храна в ...

» повече
07 Ян, 2017

Гражданско общество Майна таун

50 човека за „лигър” и 5 за бюджет

Учудващо е как тези с виртуалните калкулатори в социалните мрежи никога ги няма на обсъждане на градския бюджет

Таня Кънева

Пловдивчани са речовити хора. Каквото им е на сърце, това им е на уста и на профилите във Facebook. Упражнявайки правото си на свободно изразяване, невинаги  избират подходящи трибуни. Най – често се изказват „пожелателно” за нечии майки и пълни джобове под дадени постове, на които има я нова улица, я пореден реализиран проект. Като ги калесат обаче да дойдат да си кажат мнението и претенциите официално по важен за родния град въпрос, никакви ги няма.

Истинската демокрация, не виртуалната, сондира идеи с обществено обсъждане, на което гражданското общество изразява мнение по поставените ...

» повече