Пак обсъждаме бюджета на града в работно време

Градът

Община Пловдив кани на 12 януари 2018 година (петък) от 16.00 часа на обществено обсъждане на Бюджет 2018. Място на провеждане на обсъжданетое залата на Общински съвет Пловдив, ул. "Авксентий  Велешки" № 20.

Според предварително обявения дневен ред местната общност ще бъде запозната с основните показатели на Проекта на бюджета на Община Пловдив за 2018 година, след което ще се пристъпи към обсъждането.

Материали по Проекта на бюджета на Община Пловдив за 2018 година са публикувани на сайта на Община Пловдив: www.plovdiv.bg.

Припомняме, че Бюджетът за 2018 година на Община Пловдив се очертава да бъде 369 милиона лева, съобщи кметът инж. Иван Тотев. Проектът вече в Общинския съвет, но се търсят допълнителни възможности като оптимизиране на бюджетните планове, допълнително финансиране по проекти, от републиканския бюджет и др. Средствата, с които Пловдив планира да разполага през тази година включват 43 милиона лева преходен остатък, 24 милиона лева от Европейския съюз, както и верифицирани средства по проекти, които се изпълняват в размер на 22 милиона лева.

По традиция на обсъжданията на бюджета идват между 5 и 10 граждани. На последното, което се състоя на 9 януари м.г., 50 души откликнаха на поканата. Залата на местния парламент бе запълнена почти наполовина. Близо 2/3 от присъстващите обаче бяха служители на администрацията, а петима журналистите.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Пак обсъждаме бюджета на града в работно време

  1. Под тепето,. айде стига драми, всяка година пишете едно и също! За вас парички нали има, не е нужно чак толкова да се напъвате. Действайте си там по другите бизнеси и си въобразявайте, че сте велики!

  2. Мила кУкУлина, за интерес, дебат и ангажираност призовават хората, ама на тикава като вас само пари са им в главата, за това и никога няма да го разберете. Всеки вижда това, което иска…
    Ха-ха

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.