Отстраненият от длъжност главен архитект на Пловдив Румен Русев е починал

Градът

Русев не успя да се пребори с левкемията

Главният архитект на Пловдив Румен Русев е починал, съобщиха близки до семейството. През последните месеци от живота си той е имал и сериозни здравословни проблеми. Според информацията арх. Русев е бил диагностициран с левкемия.  

От общината коментираха, че са покрусени от новината за внезапната му кончина, но все още нямат официално потвърждение от роднините му.

Румен Русев бе дълги години главен архитект на град Пловдив, бил е и заместник-кмет. Името му нашумя около казуса със съборения тютюнев склад на ул. „Одрин” 8 през март 2016-а година. Заради констатирани нарушения при проверките по случая срещу него бе повдигнато обвинение по чл. 277а ал. 4, вр. чл. 26 ал. 1 НК, а съдът го отстрани от длъжност по искане на Прокуратурата.  

Редакцията на Под тепето изказва съболезнования на близките на арх. Румен Русев. 

Споделете ни във:

4 коментара

  1. Съсипахте с нерви един добър главен архитект.Разбиращ и можещ. Вместо кметовете да поемат вината , него нагласиха. Мир на праха му .

  2. Румбата беше един високо интелигентен и фин човек, който не издържа на напора на новите герои. Каквото и да говорят за него, той беше добър човек.

  3. Бог да го прости, но Пловдив заслужаваше и заслужава много повече. Качете се на едно тепе и вижте резултатите от “ новата архитектура“ на града… Бангладеш ! Наследството ще бъде дълготрайно и тегаво

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.