Подтепето

ГРАДЪТ

19 Май, 2017

Още не е ясно кога стартира продажбата на електронни билети в Пловдив

 

Машинките работели, но куцала синхронизацията с данъчното

Тестовете на системата за електронно таксуване продължават

Повече от година и два месеца след изтичане на крайния срок, за добро на всички кондуктори в масовия градски транспорт, пловдивчани не пътуват с електрони билети. Цяла седмица текат тестове и синхронизации, които се извършват от смесен екип на Общината, испанската фирма изпълнител – Индра и бирниците, но проблемите продължават, става ясно от последното прессъобщение, изпратено по темата от ОП „Организация и контрол на транспорта“.  

Не е ясно кога стартира продажбата на електронни билети в автобусите и от автоматите по спирките в Пловдив. Машинките работели, но куцала синхронизацията с данъчното, става ясно още.

Тестовете на системата за електронно таксуване в автобусите по линии №25, 93 и 113 от масовия вътрешноградски транспорт ще продължат и през следващата седмица, съобщи директорът на ОП-то инж. Борислав Кръстев.

Тестовете обхващат проверка за правилното функциониране и надеждността на информацията на всички устройства – бордови  автомати за продажба на билети, валидатори за електронните карти, инспекторски устройства за проверка. Цялата информация се обработва върху мониторите на работните станции в контролния център и се знае в кой автобус е продаден билет, използвана е карта или контрольорът е извършил проверка и евентуално е наложил или не глоба.

„Макар и повечето устройства сами по себе си да работят, все още са необходими дейности по синхронизацията им и предаването на информацията за извършените продажби към НАП“, коментира инж. Кръстев.

Експерти от ОП „Организация и контрол на транспорта“ и „Индра системас“ продължават да извършват проверки и чрез отдалечен достъп, а вчера представител на испанската фирма, който дойде на терен, бе запознат с направените до момента констатации.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини