Подтепето

ГРАДЪТ

11 Ян, 2017

Ограничиха достъпа до банка на Главната (СНИМКИ)

Гирлянд от ледени мечове виси от стряхата й

Висулка рекордьор над метър на Джумая джамия          

След 30-часовия снеговалеж Пловдив е проходим, чистят вътрешнокварталните улици 

Таня Кънева

Гледайте нагоре, това е съветът, който можем да ви дадем днес. Един поглед ще ви спести преминаването под ледените мечове, увиснали над главите ви от високите стрехи.

Банка на Главната улица в Пловдив днес има проблем с достъпа на клиенти заради гирлянд от иначе красиви висулки. Мястото е оградено с предупредителни ленти, очаква се вишка за премахването им.

 

Дежурни служители на Общинска охрана и полиция обикалят улиците и правят огледи за опасни висулки, видя репортер на Под тепето.

Рекордно голяма висулка „ украсяваше” тази сутрин сградата на Районното мюфтийство. Огромното ледено творение с дължина близо 1,30 метра бе съборено малко преди обяд.

 

Още в понеделник на редовния си брифинг кметът на Пловдив Иван Тотев призова собствениците на сгради да проверяват за опасността от висулки. „От общината имаме готовност да помогнем, в случаите когато е необходима вишка за премахването им. Гражданите могат да се обръщат към ОП”Чистота”, на дежурния телефон на общинското звено за охрана и общинска полиция. От Пожарната и Доброволно формирование 112 също помагат в такива случаи.”, напомни градоначалникът.         

 

След над 30-часовия обилен снеговалеж при минусови температури и снежна покривка от над 40 сантиметра тази сутрин всички основни пътни артерии в Пловдив са почистени до асфалт, съобщи директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов. По думите му, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се е включил тази нощ в ръководенето на снегопочистването.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини