Подтепето

ГРАДЪТ

11 Дек, 2017

Обсъждат бъдещето на Гарнизонна фурна

Голяма среща в Народната библиотека "Иван Вазов" предстои тази вечер за бъдещето на Гарнизонна фурна. Местната гражданска инициатива събира всички заинтересовани на Обществено обсъждане в конферентната зала на библиотеката. Срещата ще се проведе тази вечер (11 декември) от 17:30.

Поканата от местната инициатива:

"Може ли мечтите ми да се превърнат в реалност? Това е и основната концептуална рамка на клъстера "Градски Мечти" от програмата на Пловдив 2019. Една инициатива от началото на 2017г. е на път да се превърне в реалност. 

Бившата сграда на Гарнизонна фурна беше планувана за разрушаване от общината и бяха заделени 350 хиляди лв за това. Благодарение на инициативата и енергията на граждани и дейци на културата този акт бе предотвратен. Можем ли ние като гражданско общество да изградим духовен център, който да играе огромна роля в културното въздействие на града и в частност на района? Децентрализацията на културата, един от приоритетите на Европейските политики, в състояние ли е да се случи и в нашия град? Може ли сграда, изоставена от общината да се самосрути, да се превърне в жив център за съвременна култура и изкуство? Нека си зададем тези въпроси и много други на общественото обсъждане, което организират Инициативният комитет и движението Местна гражданска инициатива „Да спасим гарнизонна фурна“. 

Каним всички граждани да изразят своята позиция и заедно да намерим най-адекватния начин за превръщане на тази уникална сграда в Центъра за съвременно изкуство и култура. Това Пловдив го заслужава."

  • 11 Дек, 2017 | МЕЧТАТЕЛКАТА: дай ми го дай, сега го искам, целия!
    "Може ли мечтите ми да се превърнат в реалност? Това е и основната концептуална рамка на клъстера "Градски Мечти" от програмата..." Не мари, НЕ МОЖЕ, какиното, аз каквито мечти си ги мечтая да почна ли да ти ги разазвам, не ми е удобно тук на всеуслушание. Ама някои ГРАЖДАНСКИ ИНИЦИАТИВИ (извинявам се за МРЪСНИТЕ ДУМИ) срама нямат, ИСКАТ ИЗИСКВАТ, ГРУХТЯТ
  • 11 Дек, 2017 | Men
    Само дето като каните граждани да изразят мнение се научете и да го приемете, когато то не съвпада с вашето, а не да заклеймявате всички, които са ЗА бутането на бившата фурна!
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

11 Юли, 2018

Поискаха отмяна на решението за събаряне на Гарнизонна фурна с подписите на стотици пловдивчани

Теодор Караколев

Гражданската инициатива за превръщането на сградата в културен център внесе предложение при председателя на Общинския съвет Савина Петкова

Подкрепа са изразили над 800 пловдивчани и около 30 организации

Над 800 подписа и 30 писма за подкрепа от организации, занимаващи се с култура и изкуство в Пловдив, внесе днес Гражданската инициатива за спасяване на сградата на Гарнизонна фурна и превръщането ѝ в център за култура и съвременно изкуство. Представители на организацията – архитект Хубена Салджиева и художникът Румен Нечев се срещнаха с председателя на Общинския съвет Савина Петкова, пред която представиха своите искания. С тях бяха и Чавдар Порязов от студио 8 ½, изготвили идеен проект за сградата, както и Павел Начев, също активист за спасяване на сградата.

Първата стъпка е ...

» повече