Обсъждат бъдещето на Гарнизонна фурна

Градът

Голяма среща в Народната библиотека "Иван Вазов" предстои тази вечер за бъдещето на Гарнизонна фурна. Местната гражданска инициатива събира всички заинтересовани на Обществено обсъждане в конферентната зала на библиотеката. Срещата ще се проведе тази вечер (11 декември) от 17:30.

Поканата от местната инициатива:

"Може ли мечтите ми да се превърнат в реалност? Това е и основната концептуална рамка на клъстера "Градски Мечти" от програмата на Пловдив 2019. Една инициатива от началото на 2017г. е на път да се превърне в реалност. 

Бившата сграда на Гарнизонна фурна беше планувана за разрушаване от общината и бяха заделени 350 хиляди лв за това. Благодарение на инициативата и енергията на граждани и дейци на културата този акт бе предотвратен. Можем ли ние като гражданско общество да изградим духовен център, който да играе огромна роля в културното въздействие на града и в частност на района? Децентрализацията на културата, един от приоритетите на Европейските политики, в състояние ли е да се случи и в нашия град? Може ли сграда, изоставена от общината да се самосрути, да се превърне в жив център за съвременна култура и изкуство? Нека си зададем тези въпроси и много други на общественото обсъждане, което организират Инициативният комитет и движението Местна гражданска инициатива „Да спасим гарнизонна фурна“. 

Каним всички граждани да изразят своята позиция и заедно да намерим най-адекватния начин за превръщане на тази уникална сграда в Центъра за съвременно изкуство и култура. Това Пловдив го заслужава."

Споделете ни във:

2 коментара

  1. Само дето като каните граждани да изразят мнение се научете и да го приемете, когато то не съвпада с вашето, а не да заклеймявате всички, които са ЗА бутането на бившата фурна!

  2. „Може ли мечтите ми да се превърнат в реалност? Това е и основната концептуална рамка на клъстера „Градски Мечти“ от програмата…“ Не мари, НЕ МОЖЕ, какиното, аз каквито мечти си ги мечтая да почна ли да ти ги разазвам, не ми е удобно тук на всеуслушание. Ама някои ГРАЖДАНСКИ ИНИЦИАТИВИ (извинявам се за МРЪСНИТЕ ДУМИ) срама нямат, ИСКАТ ИЗИСКВАТ, ГРУХТЯТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.