Подтепето

ГРАДЪТ

16 Фев, 2018

Общината няма да прави НОЩ

Няма подадено заявление за отказ от финансиране

НОЩ е запазена марка на Весето, така галено наричат Веселина Сариева в отдел „Култура“ на Община Пловдив

Пловдивската НОЩ се организирана от фондация "Отворени изкуства", включена е в Културния календар и се съфинансира от страна на Община Пловдив, уточниха от кабинета на ресорния зам.-кмет Александър Държиков.

НОЩ е запазена марка на Весето, така галено наричат Веселина Сариева в отдел „Култура“ на Община Пловдив.

Пред Под тепето от администрацията уточниха, че ако въобще се стигне до отказ от финансиране, то има съответна процедура. Според тълкуванието на отдел Култура, галеристката е казала, че ще се откаже от общинското съфинансиране, но ще ползва пространствата, които са на общината, а до момента от фондацията ѝ не са плащали наеми за тях.  

Парите – 40 000 лева, са от Културния календар, те са гласувани от Общински съвет, като е търсен баланс при обсъждането. Така, че пред администрацията не стои въпроса дали ще има НОЩ, а при отказ от финансиране сумата да се пренасочи към други културни събития.  

За отказ от финансиране си има процедура, уточниха от кабинета на Държиков. От името на фондация "Отворени изкуства" не е подадено писмено заявление за това.

  • 17 Фев, 2018 | общинарКите не знаят ЗАПАЗЕНА МАРКА - що е то?
    ЛЪЖА: "НОЩ е запазена марка на Весето, така галено наричат Веселина..." няма такава "МАРКА" (което е сериозен търговски термин, а не махленско "галене") и не може да има. Тя само ЦИЦА РЕСУРСО редовно от Шороша, каиша го теглят доброволците (могат и без нея). Rpt: Тя само ЦИЦА РЕСУРС, каиша го теглят доброволците (могат и без нея).
  • 16 Фев, 2018 | Недко Чолаков
    С риск да ви стана досаден, ще попитам пак:-Веске, а финансирането от фондация Пловдив 2019 ще го откажеш ли?
  • 16 Фев, 2018 | Споко майна
    Стефан Стоянов ще ги усвои, споко!
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

14 Мар, 2018

УС на Фондация „Пловдив 2019“ обсъди казуса с НОЩ-та

Кметът: Това събитие е важно за Пловдив

Затова ще преглътне егото си и ще покани г-жа Веселина Сариева на кафе, очаква тя да му направи кекс

Кметът на Пловдив Иван Тотев декларира, че е готов да направи усилие в името на реализирането на Нощта на музеите и галериите, защото това събитие е важно за града.Така че аз ще преглътна егото си. В смисъл, ще я поканя на кафе и ще ѝ кажа, ако иска тя да забърка един кекс. Но ако искаме това събитие да стане, ние трябва да го направим двамата! Няма спор в тая работа.“  Поканата за кафе с кекс дойде днес в сградата на Местния парламент и отново бе отправена чрез медиите.

Недоразумението между казаното от ...

» повече
15 Фев, 2018

Пловдивската Нощ отказва общинското финансиране, казва "Не" на заплахите

Събитието ще се случи, но без финансиране от страна на общината

Казваме "Не" на заплахите и културата на страха, Нощта е независим и свободен фестивал, коментира Сариева

Едно от най-големите и популяни събития в града - септемврийската пловдивска "Нощ", организирана от фондация "Отворени изкуства", ще откаже финансирането от страна на Община Пловдив. Решението, което потвърди пред "Под Тепето" Веселина Сариева, идва в отговор на изказванията от страна на кмета Иван Тотев от началото на седмицата, заплашвайки финансирането да бъде прекратено. Заплахите към Нощта дойдоха след реакцията на Веселина Сариева, относно ремонта на улица "Отец Паисий", при който имаше опасност автентичните исторически павета да бъдат премахнати.

"Продължаваме да работим за събитието. То вероятно ще се случи под малко по-различен формат, но все ...

» повече