Общината няма да прави НОЩ

Градът

Няма подадено заявление за отказ от финансиране

НОЩ е запазена марка на Весето, така галено наричат Веселина Сариева в отдел „Култура“ на Община Пловдив

Пловдивската НОЩ се организирана от фондация "Отворени изкуства", включена е в Културния календар и се съфинансира от страна на Община Пловдив, уточниха от кабинета на ресорния зам.-кмет Александър Държиков.

НОЩ е запазена марка на Весето, така галено наричат Веселина Сариева в отдел „Култура“ на Община Пловдив.

Пред Под тепето от администрацията уточниха, че ако въобще се стигне до отказ от финансиране, то има съответна процедура. Според тълкуванието на отдел Култура, галеристката е казала, че ще се откаже от общинското съфинансиране, но ще ползва пространствата, които са на общината, а до момента от фондацията ѝ не са плащали наеми за тях.  

Парите – 40 000 лева, са от Културния календар, те са гласувани от Общински съвет, като е търсен баланс при обсъждането. Така, че пред администрацията не стои въпроса дали ще има НОЩ, а при отказ от финансиране сумата да се пренасочи към други културни събития.  

За отказ от финансиране си има процедура, уточниха от кабинета на Държиков. От името на фондация "Отворени изкуства" не е подадено писмено заявление за това.

Споделете ни във:

3 коментара

  1. С риск да ви стана досаден, ще попитам пак:-Веске, а финансирането от фондация Пловдив 2019 ще го откажеш ли?

  2. ЛЪЖА: „НОЩ е запазена марка на Весето, така галено наричат Веселина…“ няма такава „МАРКА“ (което е сериозен търговски термин, а не махленско „галене“) и не може да има. Тя само ЦИЦА РЕСУРСО редовно от Шороша, каиша го теглят доброволците (могат и без нея). Rpt: Тя само ЦИЦА РЕСУРС, каиша го теглят доброволците (могат и без нея).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.