Подтепето

ГРАДЪТ

13 Фев, 2018

Нов проект за Югоизточна обходна тангента на Пловдив

Жаленето на конкурси и процедури се превръща в бизнес, смята шефът на АПИ

Започва ново проектиране на Югоизточния околовръстен път на Пловдив. Това обяви днес инж. Дончо Атанасов – председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, след среща с областния управител Здравко Димитров. Зико свика работно заседание по големите проекти, свързани с пътната инфраструктура на града и областта.

Тръгва се към процедура за проектиране, тъй като Агенцията цели изнасяне на огромния трафик от чертите на града с безконфликтно преминаване по Околовръстното шосе по подобие на София, обясни Атанасов. По думите му идеята е свързана със съвсем нови решения - локални платна, което налагало спиране на поръчката за инженеринг и обявяване на нова, тъй като проектът на Община Пловдив не предвиждал такива. Проектът бил за директно трасе и за да не се получават проблеми Община Пловидв ще трябва да препроектира връзката с кръгово и локални платна, обясни шефът на АПИ.

„Започваме ново задание за проектиране и процедура по проектиране от кръговото на жп прелеза до автомагистрала "Тракия", заяви Дончо Атанасов. Според него догодина по това време проектът трябва да е готов, ако няма жалби по процедурите.

 „За съжаление жаленето вече се превърна в бизнес“, коментира  председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

15 Май, 2018

Ядрото готово до края на май

От Първи юни започват ежеседмични концерти на сцената в Капана

Откритата сцена в Квартала на творческите индустрии ще е завършена в края на този месец и от Първи юни ще започне да приема ежеседмични концерти. Фирмата – изпълнител на ремонтните дейности „Драгиев и Ко.“ издигна нов подиум, измести стълбите към сцената откъм улицата, защото досега те бяха в частната собственост на единия от парцелите.  

Обновеното съоръжение е проектирано за различни типове събития. Към него е приобщен и малък терен от източната страна на улицата, в който е изградена ел. и В и К инфраструктура. Под  плочките са оставени са оставени заготовки за монтиране на тенти и навеси.

За сега двете малки парчета, които попадат под нивото на сцената от западната страна ...

» повече