Нов паркинг с над 50 места в центъра

Градът

Първият многоетажен в Западен влиза на сесия идната седмица

Нов паркинг на улица „Тайлер“ зад бившия магазин Евмолпия с 53 места бе пуснат в експлоатация в четвъртък. Пространството около него също е облагородено: има изградено осветелние, тротоарите са ремонтирани. Освен това в проекта, изработен от район „Централен“ е търсен баланс между озеленяване и трайни настилки. Предстои на пръстта да бъде засаден нов райграс, а наесен ще има допълнително залесяване с дръвчета, обяви райкметът Георги Стаменов при откриването.  Една част от местата на новия паркинг ще бъдат отдадени по наредбата на общината за платено паркиране срещу 20 лева на месец. „Има желаещи от двата съседни блока, от идната седмица те ще получат разрешения за това,“ уточни Стаменов.

Кметът Иван Тотев, който присъстваше на откриването на новия паркинг, подчерта че по въпросната наредба „полека-лека нещата влизат в релси, които иска ползва, който няма желание също има възможност да паркира. По думите му, на всяка обновена такава зона има  още две, които трябва да се направят. Целта е в район „Централен“ да няма нито един гараж в края на годината. Инвестициите в решаване на този проблем са много важни, за да можем да посрещнем туристите през 2019-а, смята Тотев.

Идният вторник на заседание на Общинския съвет ще се гласуват средства на първия многоетажен паркинг в града. Той ще е до комплекс Корона в Западен. Според предложението за инженеринг на 4-етажното съоръжение с  160 места ще са необходими около 3 млн. лева, съобщи кметът. „Район Западен ще го строи. На първи етаж ще има търговски помещения, които да се отдават от общината – магазини, кафене, места за обществено обслужване.“ Тотев припомни, че администрацията на Западен миналата година е направила идеен проект и сега получава строителното разрешение на тази база.  

Споделете ни във:

3 коментара

  1. Както металните гаражи, така и тези метални скоби са една идиотщина – всичко направено само за пари…без мисъл…В никоя държава няма такъв абсурт.

  2. Заключен и празен, защото е платен. А се спираше безплатно там. Алчната пловдивска управа направи всичко платено и разшири синя зона в целия широк център на Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.