Най – после има голяма спирка на Тунела – Север (СНИМКИ)

Градът

Първият заслон по индивидуален проект е факт

След близо две години чакане пътниците, използващи градски транспорт, ще имат къде да се скрият при пек, студ, дъжд и вятър, когато чакат автобус на западната страна на бул. „Цар Борис III Обединител“.

Огромните метални пана изчезнаха и зад тях се появи първият от големите заслони по индивидуален проект в рамките на концесията на автобусните спирки в Града под тепетата.

Припомняме, че старата спирка изчезна преди близо две години, а през есента на миналата започна поставяне на нова, обаче монтажистите се натъкнаха на изненада. От фирмата концесионер се натъкнаха на подземните гаражи на блока отзад. Оказа се че те не са отразени в кадастъра. Така се стигна до нов проект и съгласуването му със съществуващата в действителност, но не и на документи подземна инфраструктура.

Въпреки забавянето новата голяма спирка вече е факт. Тя има повече места за сядане и по-голям навес, а отстрани са направени две помещения с търговска цел.

Все още текат последни довършителни работи около спирката и монтаж на осветление.

Очаква се следващите такива да са на спирките до Централна поща и Гарата.  

 

Споделете ни във:

7 коментара

  1. Моето лично мнение е, че мястото на тази огромна спирка, която всъщност в по-голямата си част е магазин, въобщене е там. Пречи както на пешеходците, така и на магазините зад нея. Кой да помисли?!?!

  2. Много си прав, Любене, това не е никаква „спирка“ това си е БИЛДИНГ, сграда непредвидена в никакъв ОДОБРЕН ГРАДОУСТРОЙСТВЕН ПЛАН по закона и следователно е незаконно строителство и подлежи на отстраняване. Ако Общината е издала „разрешителни“ в противоречие с Плана, то някой е ЗА ЗАТВОРА. „Не били отразени в кадастъра“ подземните гаражи = ЩО ЗА ОБЩИНА ХРАНИМ???

  3. „Първият „““заслон“““ по индивидуален проект е факт“ е подзаглвието ама са пропуснати КАВИЧКИТЕ. Никакъв „заслон“ това не е, то си е чиста ДАЛАВЕРА, заграбване на квадратури от тарикати. И като мързеливите майни няма да си изтрият гурелите та да протестират, то тогава глей си кефа какви пететажни „спирчици“ ша нацвъкат из Филибето Някои По-Първи ‘Ора. На ‘убави места, лесен транспорт. Хвала, кмете!

  4. Като прочетах заглавието, очаквах да видя голям и хубав заслон, а такъв няма. Има магазини -2. За 2 години чакане , това ли измислихте.

  5. Че то магазинът и търговската площ, от която концесионерът ще смуче наем е по-голям от площтта за чакане. Навсичкото от горе заема дооооста голяма част от тротоара и затруднява движението на пешеходния поток. То е ясно, че пак някой се е облажил!!! КОЙ ли?! 🙂

  6. Да плача ли?! Да се смея ли?! Пълна трагедия! Виждам само, че пред магазините под блока са поставени други магазини. Такава е пловдивската реалност и няма край. До кога питам аз?! Всеки ден да им чупят витрините дано.

  7. безобразие, което ни блъска в очите. безхаберие на общината. всичко е батал. по-грозно нещо рядко може да се види и размерът му също е внушителен. мощно заграбване на тротоарни площи и общинска пасивност. еватала кмете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.