Подтепето

ГРАДЪТ

16 Май, 2017

Най - после има голяма спирка на Тунела – Север (СНИМКИ)

Първият заслон по индивидуален проект е факт

След близо две години чакане пътниците, използващи градски транспорт, ще имат къде да се скрият при пек, студ, дъжд и вятър, когато чакат автобус на западната страна на бул. „Цар Борис III Обединител“.

Огромните метални пана изчезнаха и зад тях се появи първият от големите заслони по индивидуален проект в рамките на концесията на автобусните спирки в Града под тепетата.

Припомняме, че старата спирка изчезна преди близо две години, а през есента на миналата започна поставяне на нова, обаче монтажистите се натъкнаха на изненада. От фирмата концесионер се натъкнаха на подземните гаражи на блока отзад. Оказа се че те не са отразени в кадастъра. Така се стигна до нов проект и съгласуването му със съществуващата в действителност, но не и на документи подземна инфраструктура.

Въпреки забавянето новата голяма спирка вече е факт. Тя има повече места за сядане и по-голям навес, а отстрани са направени две помещения с търговска цел.

Все още текат последни довършителни работи около спирката и монтаж на осветление.

Очаква се следващите такива да са на спирките до Централна поща и Гарата.  

 

 • 11 Сеп, 2017 | dina
  безобразие, което ни блъска в очите. безхаберие на общината. всичко е батал. по-грозно нещо рядко може да се види и размерът му също е внушителен. мощно заграбване на тротоарни площи и общинска пасивност. еватала кмете!
 • 11 Сеп, 2017 | BLAGA
  Да плача ли?! Да се смея ли?! Пълна трагедия! Виждам само, че пред магазините под блока са поставени други магазини. Такава е пловдивската реалност и няма край. До кога питам аз?! Всеки ден да им чупят витрините дано.
 • 11 Сеп, 2017 | LYUBEN
  Че то магазинът и търговската площ, от която концесионерът ще смуче наем е по-голям от площтта за чакане. Навсичкото от горе заема дооооста голяма част от тротоара и затруднява движението на пешеходния поток. То е ясно, че пак някой се е облажил!!! КОЙ ли?! :)
 • 18 Май, 2017 | Пътник
  Като прочетах заглавието, очаквах да видя голям и хубав заслон, а такъв няма. Има магазини -2. За 2 години чакане , това ли измислихте.
 • 17 Май, 2017 | ВТОРИЯТ заслон - триетажен
  "Първият """заслон""" по индивидуален проект е факт" е подзаглвието ама са пропуснати КАВИЧКИТЕ. Никакъв "заслон" това не е, то си е чиста ДАЛАВЕРА, заграбване на квадратури от тарикати. И като мързеливите майни няма да си изтрият гурелите та да протестират, то тогава глей си кефа какви пететажни "спирчици" ша нацвъкат из Филибето Някои По-Първи 'Ора. На 'убави места, лесен транспорт. Хвала, кмете!
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

16 Май, 2018

Табло на спирка в Кючука се вижда само от отсрещния тротоар

Спирка 380: Който има очи да види

Това е спирка № 380 в квартал Кючук Париж в пловдивския район „Южен“. Намира се на един от входовете за красивия парк „Бели брези“.

Няма да коментираме, че задните колони на навеса са забити в пръста и плочките липсват, а както е известно, те трябва да бъдат поставени от общината не от концесионера. Това бе подробно обяснявано стотици пъти от общинската управа, докато спирките се поставяха из града.

Опитайте се да видите какво пише на информационното табло. Няма начин защото то е скрито на 85 % зад навеса. Единственото място, от където може да го прочетете и то не на цял екран е отсрещния тротоар.

» повече
30 Окт, 2017

Монтираха нови заслони на 12 автобусни спирки

Целта на Община Пловдив е поетапно да постави заслони и на спирки извън концесионния договор

На 12 автобусни спирки на масовия вътрешноградски транспорт през октомври са поставени нови заслони, които да пазят пътниците от пек, вятър, дъжд и сняг. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

Нови навеси с пейки са монтирани на следните спирки: №373 – бул. „Марица-юг“; №451 – бул. Васил Априлов“ 85; №386 – Железен мост, бул. „Марица-юг“; №471 – Зоологическа градина, бул. „Шести септември“ /юг/; №470 – Зоологическа градина, бул. „Шести септември“ /север/; №268 – Бюро по труда, ул. „Владивосток“; №228 – търговски център „Нова“, ул. „Брезовско шосе“; №422 – „Пазарчето“, бул. „България“; №404 – ул. „Поручик Боян Ботев“ /север/; №435 – ул. „Нестор Абаджиев“; №23 – Транспортна болница, ул. „Коматевско ...

» повече
16 Окт, 2017

Махат всички павилиони в радиус 25 метра около новите спирки

Спирката  на Турела – Север остава единствената голяма

Концесионерът отказал да съгласува индивидуални проекти заради ЕСУТ

Според администрацията, частта инвестиции от договора е изпълнена и готова за приемане

Таня Грозданова

Концесията на спирките е на финал, поне що касае частта за изпълнение на инвестиционната програма.  Това обяви днес на брифинг в Община Пловдив кметът Иван Тотев. По думите му 250 модула са приети.

От изявлението му стана ясно, че фирмата-концесионер „Елиза 1999“ се е отказала от планираните големи спирки на ключови места в Пловдив, като Централна поща и Сточна гара. Те трябваше да се случат на 15 обекта. Това означава, че първата голяма спирка остава и последна. Интересно е да се отбележи, че първоначално ставаше дума за 40 броя от тях ...

» повече
11 Сеп, 2017

Проектите за 40 големи спирки забуксуваха

Общината иска от концесионера на спирките да постави поне заслони

Преди началото на зимния сезон осветяват допълнително големи кръстовища и пешеходни пътеки

Обещаните от концесионера на големи спирки на масовия градски транспорт, които трябваше да се случат на 40 места, са в процес на застой. Това става ясно от не много ясно изявление на кмета Иван Тотев, за това ви предлагаме точен цитат.

„Така или иначе си говорим за спирките, почнах… От миналата седмица знаем, че така желанието на „Елиза“ да не се или поне да не предоставят проекти за тези 40 индивидуални модула. Нали имаше така първо идея да бъдат с търговски обекти, както са пред Тунела – Север.“

Очаква се в петък представители на фирмата – концесионер да се срещнат ...

» повече