Подтепето

Най-нови Най-коментирани Най-четени

ГРАДЪТ

17 Апр, 2018

Модерните тоалетни в Капана ще мият и сушат седалките след всеки (ВИДЕО)

В Бургас и София вече ги ползват, нашата ще е като тези във Венеция

Hi-tech WC-то притежава антивандалски, огнеупорни и анти-графитни защити

Такава тоалетна вече функционира в Морската градина в Бургас

Кабините ще са облицовани с „каменна облицовка“, за да се вписват в общия архитектурен ансамбъл по подобие на тоалетната в старата част на Венеция

Високотехнологичното санитарно чудо, което ще замени известните като „писоарите“ градски обществени тоалетни в квартал Капана, притежава патентована комбинирана система, която осигурява спазване на изключително високи стандарти за чистота и хигиенизиране, по информация на фирмата, спечелила обществената поръчка. Това е бургаската компания Екотой, която има сключен договор с пловдивското общинско предприятие „Чистота“ за доставка и монтаж на два броя мобилни тоалетни на стойност 180 000 лева, станали известни в общественото пространство като „златните кенефи“.  

 Както ви разказахме преди седмица, писоарите в Капана отиват в историята. Репортер на Под тепето „надникна“ зад врата на писоарите дни преди да изчезнат от лицето на града в този си вид. Тогава от ползвателите и обслужващия персонал получихме редица въпроси, свързани с почистването и зареждането, на които се опитахме да намерим отговор.

Системите от една страна измиват, дезинфекцират и изсушават повърхността на седалката на тоалетната, а от друга, осигуряват измиването, отстраняването на отпадъците от земята и изсушаването на пода. Освен това hi-tech WC-то притежава антивандалски, огнеупорни и анти-графитни защити.

Врата за достъп до тоалетната от плъзгащ се тип се отваря след пускане на монета или жетон. Още не е ясно с каква сума ще се влиза в поръчаните за Пловдив тоалетни, нито как имащите право на безплатно ползване пенсионери и майки с малки деца ще могат да влизат.

Друга добра новина е, че пневматичната система на вратата може да функционира също без електрически ток.

Всички екстри на модерните нужници може да се запознаете в КАПАНА.БГ.

  • 17 Апр, 2018 | Пловдивчанин
    Безумие!Харчат пари с лека ръка.Какво им е на старите тоалетни?!Не трябва да се допуска поредното глупаво решение на Общината!!!!
  • 17 Апр, 2018 | Мен
    Пълен смях е тая тоалетна. Единственото предимство е че е чиста. Заема супер много място, адски бавно е всички и цената е огромна. Абсолютно не си струва.
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

10 Апр, 2018

Легенда за пловдивските градските писоари

Първите обществени тоалетни се появили в Римската империя

Те са на улица Железарска от десетки години, по-старите пловдивчани разказват мит за създаването им, който поразително прилича на парижкия случай

Репортер на Под тепето „надникна“ зад врата на градската тоалетна в Капана дни преди да отиде в историята в този си вид. Както ви съобщихме по-рано, очаква се до няколко седмици писоарите в Капана да отидат в историята.

Жената която ги обслужва остава учудена от повода за посещението ни и казва, че не знае за никакво събаряне. Усмихната служителка на ОП „Чистота“ пуска касови бонове на тези, които дължат такса от 0.50 стотинки за ползване на услугата.

Около нея е пълно с тоалетна хартия, салфетки, препарати, кофи и парцали. Тя периодично мие и зарежда кабинките. Докато чакаме ред ...

» повече
10 Апр, 2018

Писоарите в Капана отиват в историята

Бутат култовите тоалетни, заменят ги с високотехнологични на самообслужване  

Градската обществена тоалетна в квартал Капана, която се намира в подножието на ул.Абаджийска и всички наричат „писоарите“, отива в историята. Тя си заминава от мястото, където е издигната през 40-те години на XX век, заради станалите известни като „златните кенефи на Чистота“ две модерни кабини на стойност 180 000 лева.  

Само преди месец шефът на ОП“Чистота“ Иван Стоянов каза пред репортер на Под тепето, че високотехнологичните обществени тоалетни в Квартала на творческите индустрии ще бъдат поставени около писоарите.

В първия работен ден след Великден стана ясно, че те изцяло ще заменят писоарите и няма да им правят конкуренция. „Днес подписах заповед за поставянето на новите тоалетни. До края на ...

» повече
26 Ян, 2018

Само една оферта за hi-tech нужниците на Пловдив

Снимката е илюстративна

По обществената поръчка на ОП „Чистота“ за доставка на супермодерни подвижни тоалетни за близо 200 000 лева е кандидатствала фирма от Бургас
 

Един кандидат е подал документи в срок по поръчката за  станалите известни още преди съществуването си като „златните кенефи за 180 000 лв“. Както ви уведомихме през декември миналата година атрактивната поръчка по ЗОП е за пряка надпревара за „доставка на 2 (два) броя автоматизирани, самопочистващи се стационарни тоалетни кабини за нуждите на ОП "Чистота" - гр.Пловдив.“ на прогнозна стойност, без да се включва ДДС от 150 000.00 лева.  Крайният срок за офертите изтече на 9 януари, от тогава комисията по поръчката е заседавала два пъти, става ясно от публикуваната информация по нея.

Бургаската фирма „Екотой – Сервиз ...

» повече
18 Дек, 2017

Пуснаха обществената поръчка за две тоалетни на Чистота на стойност 180 000 лева

Търсените екстри са описани в три страници

Никъде обаче не е предвидено изискване за връзка с НАП, което ще се окаже препъни камък

След като през миналата седмица Община Пловдив оглави класацията на най-големите обществени поръчки в страната (б.авт.: седмична класация на Капитал) с „Облагородяване на централния площад в Пловдив 10.25 млн. лв. без ДДС“, сега е на път да спечели приза за най-атрактивна поръчка по ЗОП. Става дума за пряка надпревара за „доставка на 2 (два) броя автоматизирани, самопочистващи се стационарни тоалетни кабини за нуждите на ОП "Чистота" - гр.Пловдив.“ на прогнозна стойност, без да се включва ДДС от 150 000.00 лева.       

Оферти за станалите известни още преди съществуването си като „златните кенефи за 180 000 ...

» повече
19 Ноев, 2012

WC туризъм в Световния ден на тоалетната

Древни писоари на метър от евро нужници в Пловдив

Древен обществен нужник на метри...
Древен обществен нужник на метри...
...от съвременния градски кенеф
...от съвременния градски кенеф
WC туризъм, кака! Там трябва да се пипне, възкликва дамата от обществената тоалетна в Цар Симеоновата градина, докато подава касова бележка за предложената и използвана услуга, а златният й зъб святка при всяка дума. Тя работи в един от евро кенефите и гордост на предишния кмет Славчо Атанасов. Същият този писоар бе открит след шумен ремонт с оркестър, мажоретки и вой до небесата. Случайно или не обаче, войводата сякаш е имал нещо предвид, а жената със златния зъб обобщава защо, смигайки съзаклятнически. Душа, тук пикаеш днес, а ей там, на пет метра от тук, са пикали преди памтивека, казва хитрушата, готова за ...
» повече