Модерните тоалетни в Капана ще мият и сушат седалките след всеки (ВИДЕО)

Градът

В Бургас и София вече ги ползват, нашата ще е като тези във Венеция

Hi-tech WC-то притежава антивандалски, огнеупорни и анти-графитни защити

Такава тоалетна вече функционира в Морската градина в Бургас

Кабините ще са облицовани с „каменна облицовка“, за да се вписват в общия архитектурен ансамбъл по подобие на тоалетната в старата част на Венеция

Високотехнологичното санитарно чудо, което ще замени известните като „писоарите“ градски обществени тоалетни в квартал Капана, притежава патентована комбинирана система, която осигурява спазване на изключително високи стандарти за чистота и хигиенизиране, по информация на фирмата, спечелила обществената поръчка. Това е бургаската компания Екотой, която има сключен договор с пловдивското общинско предприятие „Чистота“ за доставка и монтаж на два броя мобилни тоалетни на стойност 180 000 лева, станали известни в общественото пространство като „златните кенефи“.  

 Както ви разказахме преди седмица, писоарите в Капана отиват в историята. Репортер на Под тепето „надникна“ зад врата на писоарите дни преди да изчезнат от лицето на града в този си вид. Тогава от ползвателите и обслужващия персонал получихме редица въпроси, свързани с почистването и зареждането, на които се опитахме да намерим отговор.

Системите от една страна измиват, дезинфекцират и изсушават повърхността на седалката на тоалетната, а от друга, осигуряват измиването, отстраняването на отпадъците от земята и изсушаването на пода. Освен това hi-tech WC-то притежава антивандалски, огнеупорни и анти-графитни защити.

Врата за достъп до тоалетната от плъзгащ се тип се отваря след пускане на монета или жетон. Още не е ясно с каква сума ще се влиза в поръчаните за Пловдив тоалетни, нито как имащите право на безплатно ползване пенсионери и майки с малки деца ще могат да влизат.

Друга добра новина е, че пневматичната система на вратата може да функционира също без електрически ток.

Всички екстри на модерните нужници може да се запознаете в КАПАНА.БГ.

Споделете ни във:

4 коментара

  1. Пълен смях е тая тоалетна. Единственото предимство е че е чиста. Заема супер много място, адски бавно е всички и цената е огромна. Абсолютно не си струва.

  2. Безумие!Харчат пари с лека ръка.Какво им е на старите тоалетни?!Не трябва да се допуска поредното глупаво решение на Общината!!!!

  3. Поне автоматично ли ще ни избърсват задниците, или пак работата ще е наполовина?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.