Подтепето

ГРАДЪТ

02 Сеп, 2016

Конюшните почнаха да се рушат

Срина се част от каменен зид край затворения бар

Пустеещите това лято Конюшни на царя започнаха да се рушат. Голяма част от каменен зид, близо до затворения бар на култовото заведение и място за култура под звездите, се срина. Районът е обезопасено със заградителни ленти, но трябва да се вземат мерки по възстановяването му, тъй като само след 20 дни там ще се случват събития от програмата на фестивала Нощ на музеите и галериите.

В момента любимото на пловдивчани място в последните 20 години седи неизползваемо и безстопанствено. Липсата на живот там съвсем естествено доведе и до разрухата. Припомняме, че концесията за Конюшните приключи тази пролет, а общината се ангажира да открие процедура за отдаването на им под наем. До обявяване на търг така и не се стигна, а за първи път от две десетилетия сезон там нямаше.

  • 12 Май, 2017 | BillyAbeli
    wh0cd5774228 <a href=http://advairdiskus2017.com/>Advair Diskus</a>
  • 06 Сеп, 2016 | Коняр
    Кметъ да боцне едно спа борделче.
  • 02 Сеп, 2016 | кич и дрисня= една яка комбинация
    Що не вземете да му драснете клечката и да с е почва нещо друго, модерно по- така
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

13 Юни, 2018

Куиз „Европа и Европейски съюз“ в Конюшните в Стария град

Въпросите ще бъдат с различна трудност в области култура и културно наследство, литература, кино, наука, спорт

Областен информационен център (ОИЦ)-Пловдив кани на първия по рода си майсторски куиз на тема „Европа и Европейски съюз“. Събитието ще се състои на 13.06.2018 г. (днес) от 21:00 ч. в Конюшните на царя (ул. „Съборна“ №40) в гр. Пловдив. Организатор на инициативата е Областен информационен център-Пловдив.

Участниците ще бъдат групирани в отбори между 3 и 8 човека. Те ще проверят знанията си по темата в общо 5 кръга. Въпросите ще бъдат с различна трудност в области култура и културно наследство, литература, кино, наука, спорт и други. В зависимост от резултатите и класирането, участниците ще получат различни награди, осигурени от ОИЦ-Пловдив.

» повече