Кметът люля 2-годишния Самуил на новата площадка в парк Белите брези

Градът

Изграждат видеонаблюдение в парка в Кючук Париж

Нова детска площадка в парк „Белите брези“ в район Южен вече радва деца и родители от пловдивския район „Южен“. На откриването на съоръжението днес кметът Иван Тотев полюля 2-годишният Самуил, който бе на разходка с баба си. Малчуганът искрено се забавляваше.

Това е втората датска площадка в парка. „Наблизо има още една, но е недостатъчна за всички, които искат да играят наблизо. През деня и вечер в Белите брези се събират много млади и стари хора от района. От началото на годината са монтирани и 15 нови пейки. Площадката отговаря на всички изисквания с ударопоглъщаща настилка, осветление, различни уреди за игра и забавление като пързалка, люлки, клатушка и т.н.,“ разказа районният кмет Борислав Инчев.

Продължава и работата на районната администрация по изграждането на още две детски площадки. Едната е в квартал "Коматево", а другата – бул. "Александър Стамболийски" 82-84.

"Тази година с приемането на бюджета бяха заделени и 30 хил. лева за изграждането на видеонаблюдение на парка, така че в следващите месеци и това ще се случи. Трябва да приключат процедурите,“ допълни Инчев.

Парк „Белите брези“ е чудесен открит парк, който се поддържа, остава само да се пусне водата на фонтана и това ще стане до броени дни, разкри кметът на Пловдив. Иван Тотев призова да пазим общинските места, които са предназначени за зелени площи.

Общо тази година са отделени 450 000 лева за детски площадки, като се предвижда изграждането 5 големи, едната от които скоро ще бъде готова в район Северен, допълни той.

Започва работата ни по общия устройствен план и урегулиране на проблемите с височините на новостроящи се сгради в централна градска част. В плана ще заложим новите зелени площи в града, територията, разширение и ще спрем презастрояването, като първата крачка по спиране на продажбата на зелени площи в район Тракия вече е факт, обяви градоначалникът.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.