Кметът: Летище Пловдив е единственото в ЕС без градски транспорт

Градът

Автобусът до аеропорта влиза на сесия през януари

„2019-а ни задължава летището да е част от града,“ коментира Иван Тотев

Очаква се до края на месец януари предложението за редовна автобусната линия, която ще свързва Централна гара с Летище Пловдив, да бъде разгледано от Общинския съвет, стана ясно днес.

„Работим усилно съвместно с Община Родопи за нова градска линия от Централна гара до летището.Полетите непрекъснато се увеличават, а това е единственото летище в  Европейския съюз, което няма връзка с градския транспорт,“ заяви кметът Иван Тотев.

По думите му Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 година задължава администрацията да направи летището част от града.   

Припомняме, че екипът на Под тепето поде темата за липсата на свързаност от летището до града отново през есента на 2017-а година, когато се провали конкурсът за отдаване на таксиметрови стоянки на паркинга на аеропорта, а десетки туристи се оплакаха в редакцията ни след старта на новите полети на Райънеър, че компанията пълни самолети до летището, а от там няма с какво да се доберат до града.

През ноември Об С отпусна 100 000 лева за проектиране на директна връзка между район Тракия и аеропорта. От управата на летището пък сложиха две табели с номерата на лицензираните таксиметрови компании в града.

Споделете ни във:

4 коментара

  1. за да може Копърките да лапат по 40-50 лв. на курс! „Работим усилно съвместно с Община Родопи за нова градска линия от Централна гара до летището“ – тя тази усилена работа край няма – слушаме едно и също от години! Много е трудно да се организира една маршрутка и то когато има полети… Да бяха подготвили вече градска железница до там т.нар. S-Bahn

  2. Ето най-после кметът се сети че съществува (от 80те на 19ия бе, кмете!) евтин ХИГИЕНИЧЕН транспорт (независимо какво лъжат от автобусаджийската мафия) = ЕЛЕКТРИЧ!ЕСКИ = Постигнат в Града още в комунистическо, но сега „подобрен“ заедно с асфалтирането на … Хисар капия (честит нов Партиец в Стария!). Та сега очакваме ПРОЕКТ за МЕТРОПОЛИТЕН от Терминала до Империала, може би с една спирка на Тенекията Колодрум

  3. Кви са тия 100 хилки за харизане пак? Хората искат четириколесно превозно средство до центъра. Стига с тия планове за мегадалавери, нали бат здравко докладва на вожда ти че скоро ще има аутобан.

  4. Ъъъъъ мъ коко е трудно да има по 2 автобуса при кацнал самолет??? Това няква сложна математическа задача с интегрални уравнения ли е? По-колко самолета кацат на това пусто летищe бре? 0.5 или 0.3 на ден?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.