Подтепето

ГРАДЪТ

15 Ян, 2018

Кметът: Летище Пловдив е единственото в ЕС без градски транспорт

Автобусът до аеропорта влиза на сесия през януари

„2019-а ни задължава летището да е част от града,“ коментира Иван Тотев

Очаква се до края на месец януари предложението за редовна автобусната линия, която ще свързва Централна гара с Летище Пловдив, да бъде разгледано от Общинския съвет, стана ясно днес.

„Работим усилно съвместно с Община Родопи за нова градска линия от Централна гара до летището.Полетите непрекъснато се увеличават, а това е единственото летище в  Европейския съюз, което няма връзка с градския транспорт,“ заяви кметът Иван Тотев.

По думите му Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 година задължава администрацията да направи летището част от града.   

Припомняме, че екипът на Под тепето поде темата за липсата на свързаност от летището до града отново през есента на 2017-а година, когато се провали конкурсът за отдаване на таксиметрови стоянки на паркинга на аеропорта, а десетки туристи се оплакаха в редакцията ни след старта на новите полети на Райънеър, че компанията пълни самолети до летището, а от там няма с какво да се доберат до града.

През ноември Об С отпусна 100 000 лева за проектиране на директна връзка между район Тракия и аеропорта. От управата на летището пък сложиха две табели с номерата на лицензираните таксиметрови компании в града.

  • 16 Ян, 2018 | Кметооо
    Кви са тия 100 хилки за харизане пак? Хората искат четириколесно превозно средство до центъра. Стига с тия планове за мегадалавери, нали бат здравко докладва на вожда ти че скоро ще има аутобан.
  • 15 Ян, 2018 | Урраа! МЕТРО от Терминала до Империала! Хвала!
    Ето най-после кметът се сети че съществува (от 80те на 19ия бе, кмете!) евтин ХИГИЕНИЧЕН транспорт (независимо какво лъжат от автобусаджийската мафия) = ЕЛЕКТРИЧ!ЕСКИ = Постигнат в Града още в комунистическо, но сега "подобрен" заедно с асфалтирането на ... Хисар капия (честит нов Партиец в Стария!). Та сега очакваме ПРОЕКТ за МЕТРОПОЛИТЕН от Терминала до Империала, може би с една спирка на Тенекията Колодрум
  • 15 Ян, 2018 | LYUBEN
    за да може Копърките да лапат по 40-50 лв. на курс! „Работим усилно съвместно с Община Родопи за нова градска линия от Централна гара до летището“ - тя тази усилена работа край няма - слушаме едно и също от години! Много е трудно да се организира една маршрутка и то когато има полети... Да бяха подготвили вече градска железница до там т.нар. S-Bahn
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

13 Юни, 2018

„Бизнесът за Пловдив” с препоръки до ръководството на летището заради скъпите таксита

Членовете на сдружението настояват за прекратяване на некоректната практика със завишаване на цените на услугата за пътници от аеропорта до града

Сдружението предлага да се обяви търг за избор на таксиметров превозвач,  който единствен да обслужва клиентите на летището

Членовете на Сдружение „Бизнесът за Пловдив” настояват за прекратяване на некоректната практика с по-високите цени на такситата, които чакат пътниците на летище Пловдив. От организацията информираха, че са получили куп сигнали за неправомерно определени от пловдивски таксиметрови шофьори по-високи цени за клиенти, особено чуждестранни гости, ползващи таксиметровите услуги от аеропорта  до града.

Сдружението излезе с конкретни предложения до ръководството на летище „Пловдив“. Членовете му настояват за обявяване на търг за избор на таксиметров превозвач, по примера на летище „София“, който единствен ...

» повече
14 Май, 2018

Китайските концесионери на Летище „Пловдив“ пристигат в града

Консорциумът вече води преговори с транспортното министерство за изграждане на пряка жп връзка с аеропорта

Представители на консорциума между „Хайнан“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“, който бе определен за концесионер на летище Пловдив през март тази година, се очакват на посещение в града на тепетата.

Утре очакваме китайските инвеститори от „Хайнан“ да дойдат, обяви кметът Иван Тотев. Те искат да разгледат терените за изграждане на терминала и да се срещнат с местната управа, поясни градоначалникът. По думите му, инвеститорите имали желание да започнат много бързо с изпълнение на инвестиционната си програма, а не да чакат крайните срокове по договора, който всъщност още не е подписан.

Консорциумът вече води преговори с транспортното министерство за изграждане на пряка ж.п. връзка с аеропорта ...

» повече
06 Ян, 2018

Такситата в Пловдив

Какво трябва да знаете, когато пристигнете на летището според Lost in Plovdiv

Популярността на Пловдив като привлекателна туристическа дестинация нараства главоломно и неслучайно дори американската медия CNN му посвети специално видео и текст. В случай че сте пропуснали статията, може да си я припомните ТУК, а ние днес ще се опитаме да помогнем на всички туристи, пристигащи в града под тепетата, да не се чувстват изгубени и да стигнат до правилното място бързо и безпроблемно.

Да стигнеш до Пловдив със самолет вече е една идея по – лесно и достъпно, особено с редовните полети на нискотарифната авиокомпания RyanAir от Брюксел, Бергамо или Станстед. Вариант е също да вземете полет от Москва (Домодедево) на S7 Airlines или да се възползвате от някои ...

» повече
27 Ноев, 2017

Изграждат директна връзка от Тракия за летище Пловдив

Продължение на ул.“Недялка Шилева“ ще води до аеропорта напряко през града

Маршрутките за туристи ще тръгват от Централна гара  

Таня Грозданова

Проектът за маршрутна линия от Пловдив до гражданското летище край Крумово е одобрен от общинската комисия. Сега предстои да мине одобрение и на ниво Областна управа, обясни кметът Иван Тотев. По думите му, срокът за това е 15 дни.

Маршрутките до Летище „Пловдив“ ще имат само една спирка. Те ще тръгват от Централна гара и на обратно пак ще спират там.

Предвижда се през идната година да започне удължение на ул.“Недялка Шилева“ в район „Тракия“, която ще преминава през индустриалната зона там и ще осигури пряка връзка до пловдивския аеропорт. Проектът е на ниво преговори с проектантите ...

» повече
21 Ноев, 2017

Докарахме туристите до летището, а не можем да ги извозим до Пловдив

Има проблем с наземната свързаност

Никой не спира „копърките“ на аеропорта

Преди седмица монтирали 3 табели с телефони на лицензирани таксиметрови превозвачи  

Достъпът на таксита до летище Пловдив е като достъпът за всеки друг автомобил, това заяви пред репортер на Под тепето директорът на аеропорта Васил Щърбанов, потърсен за коментар.

Припомняме, че туристи се обърнаха към редакцията ни със сигнал, че въпреки увеличените маршрути на нискотарифния превозвач Райънеър до летище Пловдив, от там няма с какво гостите на града да се придвижат до него. Отпред ги причакват „копърки“, а шофьорите, освен че съдират кожата на току що пристигналия у нас турист, дори не говорят английски език.  

От разговора с директор Щърбанов стана ясно, че проблемът с такситата е горе-долу от ...

» повече