Китайските концесионери на Летище „Пловдив“ пристигат в града

Градът

Консорциумът вече води преговори с транспортното министерство за изграждане на пряка жп връзка с аеропорта

Представители на консорциума между „Хайнан“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“, който бе определен за концесионер на летище Пловдив през март тази година, се очакват на посещение в града на тепетата.

Утре очакваме китайските инвеститори от „Хайнан“ да дойдат, обяви кметът Иван Тотев. Те искат да разгледат терените за изграждане на терминала и да се срещнат с местната управа, поясни градоначалникът. По думите му, инвеститорите имали желание да започнат много бързо с изпълнение на инвестиционната си програма, а не да чакат крайните срокове по договора, който всъщност още не е подписан.

Консорциумът вече води преговори с транспортното министерство за изграждане на пряка ж.п. връзка с аеропорта на Пловдив към съществуващата линия, стана ясно още днес. Кметът Тотев определи интереса им като „доста сериозен“ и още веднъж подчерта, че  те нямат намерение да изчакат целия срок за изпълнение на инвестициите, а са заявили желание спешно да стартират работа.

От Общината ще настояват инвеститора да продължи да развива и пътническите превози. „За  нас е важно договорът с тях да бъде подписан  максимално бързо и освен карго зоната, да се развият максимално бързо и пътническите превози през летище Пловдив.  В момента  оперираме с „Райънер“,  но всяка допълнителна линия би била добра, с оглед на това, което ни предстои в Пловдив през 2019 г.“

В събота при посещението си в Пловдив транспортният министър Ивайло Московски изрази надежда, че в рамките на месец ще има решение на КЗК за подписване на договор с избрания концесионер на летището.   

Споделете ни във:

1 коментар

  1. Ще се опита да препоръчъ някоя от придвоените си фирми за поредното пирче а ла гроб..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.