Има оферта за частния двор на площад Централен

Градът

Собствениците искат 1 000 000 лева от Общината, съобщи Тотев

Предложенето е още отпреди събаряне на сградата миналата година, разбра Под тепето

Интересни неща се случват докато ме няма. Така кметът Иван Тотев коментира появилата се ограда на централния площад, във времето докато той бе на молитвена закуска при американския президент Доналд Тръмп.

По думите му, на тазсутрешната оперативка в общината му съобщили, че има входирана оферта от десетките собственици на имота зад Централна поща, чийто магазини бяха съборени с кметска заповед миналата есен. Частниците искали 1 000 000 лева от хазната за придобиване на парцела. Тотев каза, че до момента офертата не била разглеждана от екипа му, предстои това да бъде направено. Градоначалникът каза още, че общината води паралелно няколко дела за мястото.

Оферта има наистина, но тя е била подадена ден преди да се съборят магазините, което се случи на 24 ноември 2017-а година. Пред репортер на Под тепето адвокат Паулина Христева, която представлява собствениците, заяви, че писмо –оферта с цена на парцела 1 000 000 лева е било входирано в общината на 23 ноември. Цената е определена въз основа на оценката на парцела със сградите от лицензиран оценител през 2012 година. Тогава определената от експерта стойност бе 600 000 лева. Според адв.Христева до момента отговор или покана за среща и преговори по това писмо-оферта не е получаван.   

Има само едно висящо дело по казуса и то е за оспорване на законосъобразността на заповедта за събаряне на сградата. По него са обединени жалбите на няколко от собствениците на имота. Не съм уведомена за наличие на други дела, заяви Христева.  

Споделете ни във:

3 коментара

  1. От другата страна платиха 5 млн.лв. Сигурно това им се струва малко, че няма да могат да си включат бонусите.

  2. Проблемът се решава лесно и с изгода и за двете страни. Общината се съгласява на претенциите на собствениците за 1 милион и добавя от себе си още 1 милион. После си ги поделят поравно. Не общината естествено, а Тотев и заместниците му. Да вземат пример от Чомака и казуса с имота пред старата община.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.