Подтепето

ГРАДЪТ

05 Ян, 2017

Горя най-красивата къща на ул. „Христо Г. Данов”

 

Огънят в шедьовъра с нимфите изгори част от първия етаж  

Два екипа на Пловдивската пожарна се бориха с лумналия огън в Къщата с нимфите на ул. „Христо Г. Данов” № 17. На мястото на инцидента има още специализирани автомобили на Спешна помощ, Енергото и полицията, а улицата е отцепена за движение. 

 Уникалната сграда с фигурите е обгоряла отвътре, засегнат е първият етаж. Причината за сега не е ясна, но се предполага, че става дума за късо съединение. 

 

Не се съобщава за пострадали. Според съседи единственият обитател на сградата Бат Данчо не е пострадал. Самият той влизаше и излизаше от сградата, съзерцавайки опожарения си дом.

Вече са се събрали наблюдатели и цъкат с език по загубите. 

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

15 Дек, 2017

Пак горя паметник на културата

Пламъци в къща до Кукления театър, огнеборците овладяха стихията

Пореден паметник на културата горя в Пловдив днес по обяд. Пламъци лумнаха на втория етаж в една от красивите сгради от архитектурния ансамбъл на ул. Христо Г. Данов”. Огънят тръгна от видимо неподдържано помещение в постройката, намираща се само на пет метра от входа на Кукления театър. Изключително скоростната реакция на пловдивската пожарна не позволи разрастване на стихията. Само няколко минути след подаване на сигнала за инцидента, огнеборците се отзоваха на място и овладяха ситуацията.

Няма данни за пострадали. Не се знае и какви са нанесените материални щети. Две са версиите за пожара, че е възникнал от късо съединение в близост до вековната сграда, или е тръгнал от отоплителен уред.

» повече
06 Ян, 2017

Георги Стаменов: Общината винаги е готова да помогне

За да може общината да съдейства за ремонт и реставрация на Къщата с нимфите, трябва 100% от собствениците да са информирани и съгласни

Пожарът се дължи на късо съединение, категорични са от Пожарната

Стефка Георгиева

Свързахме се с кмета на район „Централен“, Георги Стаменов, по повод пожара, който се разрази вчера в една от най-красивите къщи на Пловдив. Припомняме, че миналата вечер се запали къщата с нимфите, намираща се на ул. „Христо Г. Данов“, която е едно от бижутата на града ни.

Г-н Стаменов заяви, че общината винаги е готова да помогне на гражданите, без значение дали това означава да даде съвет, да помогне с подготовка на документи или под друга форма. В конкретния случай, община Пловдив е в съсобственост ...

» повече