Подтепето

ГРАДЪТ

05 Ян, 2017

Горя най-красивата къща на ул. „Христо Г. Данов”

 

Огънят в шедьовъра с нимфите изгори част от първия етаж  

Два екипа на Пловдивската пожарна се бориха с лумналия огън в Къщата с нимфите на ул. „Христо Г. Данов” № 17. На мястото на инцидента има още специализирани автомобили на Спешна помощ, Енергото и полицията, а улицата е отцепена за движение. 

 Уникалната сграда с фигурите е обгоряла отвътре, засегнат е първият етаж. Причината за сега не е ясна, но се предполага, че става дума за късо съединение. 

 

Не се съобщава за пострадали. Според съседи единственият обитател на сградата Бат Данчо не е пострадал. Самият той влизаше и излизаше от сградата, съзерцавайки опожарения си дом.

Вече са се събрали наблюдатели и цъкат с език по загубите. 

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

06 Ян, 2017

Георги Стаменов: Общината винаги е готова да помогне

За да може общината да съдейства за ремонт и реставрация на Къщата с нимфите, трябва 100% от собствениците да са информирани и съгласни

Пожарът се дължи на късо съединение, категорични са от Пожарната

Стефка Георгиева

Свързахме се с кмета на район „Централен“, Георги Стаменов, по повод пожара, който се разрази вчера в една от най-красивите къщи на Пловдив. Припомняме, че миналата вечер се запали къщата с нимфите, намираща се на ул. „Христо Г. Данов“, която е едно от бижутата на града ни.

Г-н Стаменов заяви, че общината винаги е готова да помогне на гражданите, без значение дали това означава да даде съвет, да помогне с подготовка на документи или под друга форма. В конкретния случай, община Пловдив е в съсобственост ...

» повече