Ето как прочистваме центъра от автомобили?

Градът

Десетки коли паркираха в пешеходната част на „Отец Паисий”, няма кой да глоби нарушителите

Общината ще прочиства центъра на града от автомобили с повишаване цената за паркиране в Синя зона на 2 лева от пролетта. Това е основен инструмент от стратегията на администрацията в борбата с мръсния въздух, както сам обяви кметът вчера. Гледка от днес обаче повдига други въпроси, освен най-резонния в случая: Дали повишаване на цената за престой в Зоната ще повиши качеството на въздуха е най- адекватната мярка за решаване на тежкия екологичен проблем?

Как властта ще се справи с всички онези, които ще решат да заобикалят или газят правилата с идеята да спестят 2 лева за паркинг? От днес имаме поредно доказателство, че родният шофьор очевидно е майстор в намирането на алтернативни паркоместа, особено ако не е глобяван за тарикатлъка си. Такъв е случаят от днес с пешеходната част на улица „Отец Паисий”. Най-малко 10 автомобила си поделяха всеки инч от иначе забраненото за коли пространство от кръстовището на „Отец Паисий” с „Гурко” до хотел Одеон. Шофьорите караха дори по тротоарите в нелепи маневри заради пренатоварения алтернативен паркинг. Запушваха се взаимно, бибкаха си, хвърляха си по някое и друго коледно благопожелание. А пешеходците слаломираха между возилата. Близо час репортер на Под тепето наблюдава  вакханалията и не видя хора в униформи, които да глобят нарушителите.

Същата е ситуацията и по пешеходните улици в Капана. Какво се случва там, четете по-късно!

Споделете ни във:

1 коментар

  1. 2 лева е повече от $1 в милионен американски град за 1 час паркиране. Наистина, ние сме в Европа, освен това сме богати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.