Подтепето

ГРАДЪТ

04 Ян, 2016

Читателите към общината: Пазете паветата, използвайте ги

Граждани искат паваж при оформяне на алеи край Марица

Павиран площад в РимСъчетание на асфалт и паваж в СофияПазете паветата, използвайте ги, апелират към общинската администрация читатели на Под тепето. Те са категорични, че естествената каменна настилка трябва да се ползва във все повече градски зони, а не просто да бъде премахвана и изнасяна в неизвестни депа и  терени на общински предприятия.  Паважът може да се ползва в комбинация с асфалт при  окрайчване, изграждане на паркоместа и локални платна. Както например е при основния ремонт на Руски паметник в София. Отделно новоизградените джобове за спиране на автобуси и тролейбуси се изграждат от паваж, пак в София, при което не се получават нагъвания, дава добър пример на администрацията с писмо до Под тепето г-н Калайджиев. Той прилага и снимка от решения с паваж от столицата, както и варианти от Рим, където от паваж са почти всички улици, булеварди и площади по центъра. Използвайте паваж при оформяне на алеите покрай Марица, както и продължете практиката на паваж за паркоместа, както е покрай реката, между Водната палата и Пешеходния мост. Използвайте само естествен камък и при ремонта на улици в Капана, каквито са и законовите изисквания, а и добрите практики по света за такива места, визирайки не само Рим и Италия, допълва в писмото си г-н Калайджиев.Пример за използване на павета- коритото на река Тибър в Рим

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

11 Юли, 2018

Искат пълна ревизия на паветата на град Пловдив

Къде са извадените паветата, пита съветник кмета

Иван Петков предоставя интересна статистика - в един квадратен метър има между 150 до 200 павета, а общата площ на сменена паважна настилка е над 200 000 кв. м.

Пълна ревизия на пловдивските павета ще се наложи да направят от Община Пловдив, за да дадат отговори на въпросите, поставени от общински съветник социалист Иван Петков. Той е внесъл питане до кмета Иван Тотев, с което настоява да се изнесе точен списък на улиците със сменена пътна настилка от паваж с асфалт с подробни данни за дължина, широчина и площ в квадратни метри в периода 2012 – 2018 година.   

Самият Петков дава пример с изтръгнати павета, заменени с асфалт по: ул. „Петко Д. Петков“, ул. „Богомил ...

» повече