Билети за туристическите обекти в Пловдив вече и онлайн

Градът

До няколко месеца, входни билети за Стария град, музеи, галерии и културни събития в Пловдив ще се продават на всяка каса на „Ивентим” в Европа

Преди броени дни Общински институт „Старинен Пловдив” финализира преговорите с „Ивентим България” и подписа договор за продажба на билети с най-голямата електронна платформа в Европа. С подписването на договора започва електронна продажба на билети в два от обектите си- Туристически информационен център на ул. „Райко Даскалов” 1  (до Римския стадион) и на билетната каса на Античен театър, ул. Цар Ивайло” 2А (входа откъм АМТИИ).

Пловдивчани и гостите на града вече могат да се снабдят с билети за всички събития (артистични и спортни събития, фестивали и др.) в Пловдив, в България и в Европа, които се търгуват в мрежата на Ивентим.

Следващият етап в развитието на партньорските взаимоотношения между Общинския институт и „Ивентим” е отварянето на нов Билетен център пред общината с модерна визия, като до края на годината предстои да заработят билетни каси в още няколко възлови точки на Пловдив. Целта е пловдивчани и гостите на града да имат още по-улеснен достъп до услугата.

До няколко месеца се предвижда реализирането на още една важна стъпка в партньорството между ОИ „Старинен Пловдив” и „Ивентим” чрез предлагането на  нова услуга, благодарение на която Пловдив и културно-историческото наследство на града ще бъдат достъпни, само на клик разстояние, за туристите от целия ЕС.

Входни билети за обектите, управлявани от Института, музеи, галерии, както и за всички събития в Културния и спортен календар на Пловдив, ще бъдат възможни за покупка от всяка каса на „Ивентим” в Европа.

Необходимостта от въвеждането на тази услуга е продиктувана и от последните статистически данни, които показват отчетлив интерес към дестинацията Пловдив. Посещаемостта на обектите на ОИ „Старинен Пловдив” от страна на  чуждестранни туристи е с тенденция към непрекъснато нарастване, като данните категорично сочат ръст от над 40 %, в сравнение със същия период на миналата 2017 г.

Целта на екипа на Общинския институт е Пловдив да стане първият град в България, който предлага лесно за планиране и организиране, достъпно и приятно посещение на всеки турист от всяка точка в Европа на културно-историческите обекти и на проявите от Културния календар на града. Туристите, планиращи да посетят хилядолетния град могат да закупят онлайн както самолетните си билети, така и билети за посещение на забележителности, за концерти, спортни събития, фестивали и всичко друго, предлагано в мрежата на „Ивентим“. Вярваме, че Пловдив е готов да отговори на предизвикателството модерна и гостоприемна Европейска столица на културата през 2019“, заявяват от екипа на ОИ „Старинен Пловдив“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.