Подтепето

ГРАДЪТ

28 Мар, 2017

Краси Радков ще забавлява публиката в Мол Марково Тепе в деня на шегата

По случай 1-ви април-Деня на хумора и шегата, любимецът на малки и големи Краси Радков ще зарадва клиентите на Мол Марково Тепе. Смях и веселба в компанията на най-популярните му герои Гацо Бацов и Шишо Бакшишо очакват посетителите на най-забавното събитие на годината в търговския център. Актьорът от „Шоуто на Слави“ и любим комик на българската публика е подготвил много скечове и изненади, с които ще разсмее всички гости.

Уникалното по съдържание и характер импровизаторско комедийно шоу ще очаква жителите и гостите на Пловдив на 1-ви април от 13:00 часа на партера на Мол Марково Тепе.

Входът за събитието е свободен.

Мол Марково Тепе се намира на бул.”Руски” № 54, на пешеходно разстояние от централната главна улица на града ...

» повече
28 Мар, 2017

Кампанията „Грамотни ли сме?“ проверява компетенциите на ученици от Пловдив

Всеки от тестовете е разработен по моделите на изпитните варианти за национално външно оценяване и държавен зрелостен изпит, като включват само въпроси от модулите, свързани с изучения материал по български език

Пролетния етап за 2017 г. от кампания „Грамотни ли сме?“, организирана от Община Пловдив, отдел „Образование“, съвместно с Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив (ЦПЛР – ОДК), ще се проведе на 31.03.2017 г.

Целта на кампанията е да се провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. Тестовите варианти за двете възрастови категории (VІІ клас и ХI – ХІІ клас) са съобразени с образователната степен на учениците. Всеки от тестовете ...

» повече
28 Мар, 2017

Служебният министър на икономиката Теодор Седларски посети EVN България Топлофикация

Акцент на визитата беше модерната и високоефективна когенерационна централа за производство на топло- и електроенергия

Делегация начело с Теодор Седларски, служебен министър на икономиката, и д-р. инж. Боряна Манолова, изпълнителен директор на Siemens България, посетиха EVN България Топлофикация в Пловдив. Акцент беше новата когенерационна централа за производство на топло- и електроенергия. От страна на Симо Симов, изпълнителен член на Съвета на директорите на EVN България Топлофикация, на гостите бяха представени техническите параметри на модерното съоръжение, мощност и капацитет, начин на функциониране и ролята на централата в енергийната система. Посетени бяха газовата и парната турбини на централата, както и командната зала на съоръжението.

Една от най-модерните и ефективни централи на Балканите беше изградена от EVN България Топлофикация през 2011 г. по ...

» повече
28 Мар, 2017

Центърът за руски език и култура на ПУ обявява три студентски конкурса

Проявите са посветени на годината на Пушкин и на 140-годишнината от Руско-турската война

Поредица от конкурси, посветени на Годината на Пушкин и на 140-годишнината от Руско-турската война (1877 – 1878 г.), обявява Центърът за руски език и култура на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. 

Всички студенти русисти на университета, които имат траен интерес към Пушкиновото творчество, са поканени да участват в конкурса за най-добро есе: „Я вас любил: любовь ещë, быть может...“. Крайният му срок е 31 май 2017 г., а награждаването на най-добрите работи ще се проведе в Деня на Пушкин – 6 юни.

Творческият конкурс за поезия, проза и художествен превод: „Я памятник себе воздвиг нерукотворный...“, е поредното мероприятие в чест на Пушкиновото творчество като неделима част от световното литературно наследство ...

» повече
27 Мар, 2017

Смениха дограмата на Централна гара

Започна изграждането на навеса на Първи коловоз

Ремонтът на Централна ЖП гара Пловдив продължава с пълна сила. Олющените парчета от фасадата на сградата вече са премахнати и голяма част от скелетата, които бяха монтирани за целта, са премахнати. Сменена е и дограмата на сградата на втория етаж с нова, но първият етаж все още стои непокътнат и чака напредъка на ремонтните дейности.

Приключи и изграждането на нов санитарен възел. В едно от помещенията на сградата, което се ползваше за чакалня, вече е изградена нов санитарен възел. Тоалетната, която ще обслужва чакащите, е модернизирана. Хората, които събираха таксата за целта, вече са заменени от електронен пропускателен режим, а цената на услугата си остава същата – 50 стотинки.

Освен ремонта по самата сграда ...

» повече
27 Мар, 2017

Мол Марково Тепе ще е домакин на единственото по рода си LEGO изложение

От 1 до 22 април търговският център ще очаква всички фенове на любимата игра

Мол Марково Тепе ще е домакин на голямо LEGO изложение от 1 до 22 април. Изложението се организира съвместно с българския фен-клуб на световно популярната игра. Партньори на събитието са детски център Capella Play, магазин "Комсед" и книжарница Orange. 
Лего темите, върху които Мол Марково Тепе ще акцентира са: CITY, NINJAGO, Super Heroes DC Universe, Super Heroes Batman, TECHNIC и MOCs. Посетителите на търговския и развлекателен център ще имат възможност да се забавляват, да покажат креативните си идеи, да участват в специалните игри и лего работилници, които ще се проведат през уикендите на  1, 2 и 22 април. 

Състезанията ще се провеждат по четири часа на ...

» повече
27 Мар, 2017

Внимавайте къде паркирате, осигурете достъп до шахтите

От днес до 3 април ще се залага препарат срещу плъхове

Подлагат 16 хиляди шахти на канална дератизация

В периода от 27-ми март до 3-ти април 2017 г., включително, в Пловдив ще се проведе специализирана акция по канална дератизация, при която в около  16 000 броя шахти на територията на шестте административни района ще се зареди родентицид – препарат за борба срещу гризачи.

Екипите на Общинско предприятие „Дезинфекционна станция” ще работят по следния график :

- 27.03.2017 г. -  район „Централен“

- 28.03.2017 г. -  район „Централен“ и район „Източен“

- 29.03.2017 г. – район „Северен“

- 30.03.2017 г. -  район „Тракия“

- 31.03.2017 г.  - район „Южен“

- 03.04.2017 г. -  район „Западен“

От дирекция „Екология и управление на отпадъците“ призовават ...

» повече
27 Мар, 2017

Медицинският университет изгражда нов корпус за 5 милиона лева

ВУЗ-ът инвестира в учебни зали и лаборатории в Пловдив

Таня Кънева

Медицинският университет в Пловдив се нареди сред най-големите възложители на обществени поръчки у нас през изминалата седмица. Висшето учебно заведение обяви процедура за близо 5 милиона лева.

Университетът ще избере изпълнител за изготвяне на инвестиционен проект в техническа фаза, осъществяване на авторски надзор и изграждане на нов Учебен корпус. Сградата, според заданието, ще се състои от учебни зали и лаборатории. Зададените параметри са за строеж на 7 нива: сутерен, фоайе и 5 етажа, като сградата да е с индикативна обща площ от 4650 кв.м. Възложителят иска още построеното да е със съвременна визия и форми, като стойността на обявената поръчка е 4.95 млн. лв.

Критериите за оценка ...

» повече
25 Мар, 2017

На Небет тепе се мисли най-добре (СНИМКИ)

Любовта и доброто настроение са водещи в деня за размисъл

Автор: Паулина Гегова

Фотограф: Александър Карамфилов

Броени часове ни делят от изборите в неделя, но както винаги пловдивчани са твърде позитивни и айляк и вместо да се затворят у дома и да разсъждават, заляха улиците на града.

Времето е прекалено хубаво и предразполага към разходки. Млади и стари, двойки, семейства с деца, приятелски компании или самостоятелни личности, които искат интимен отдих в градска среда, завладяха Главната улица, Копчетата, кафенетата и разбира се Трихълмието. Старият град бе препълнен както с кореняци, така и с чужденци. Попаднахме на голяма група азиатски посетители на държавата ни, които на всяка крачка снимаха архитектурните забележителности и красоти на Старинен Пловдив. А те бяха само част ...

» повече
25 Мар, 2017

Със затопляне на времето лумпените се активизираха

Трошат пейки в центъра на Пловдив

Футболни фенове са нашарили местата за сядане в Дондуковата градина

„Л“ като Локомотив е нарисувано на всяка втора пейка в Дондуковата градина в сърцето на града.

Мястото за сядане отдясно на паметника на Захари Стоянов е напълно унищожено. Хулиганите са счупили и изтръгнали дървените елементи на пейката, а двата каменни блока, който служат за основа за захвърлени на две страни. С ритници са строшени дъските на още една пейка в близост до тоалетната. Около фонтаните към ул.„Бетовен” бандата е започнала да троши и трета, но явно е била изненадана от закъснели минувачи и не е успяла да завърши „акцията”.

Пейките ще бъдат възстановени още в понеделник, увери кметът на район Централен” Георги Стаменов ...

» повече